6 months in Jakarta

Det har nu gått 6 månader sen jag flyttade hit till Jakarta och många undrar säkert hur jag egentligen trivs här.

För att klargöra vissa frågetecken så bor jag alltså här för att min pojkvän har ett kontrakt här för ett fotbollslag. När det kom på tal att vi skulle flytta hit blev jag positivt överraskad. Efter att ha bott på en liten ö kände jag mig redo för att flytta till en storstad och när jag kom till Jakarta var jag helt pirrig när jag såg alla höghus och all rusningstrafik. Det negativa med Jakarta är dock trafiken, då man ibland kan stå i timmar på grund av att det är så långa köer. En annan negativ sak är att man inte är så mycket utomhus, vi svenskar är verkligen bortskämda med vår fantastiska natur. Men det finns såklart en del positiva saker med den här staden också, det jag gillar mest är pulsen, värmen och människorna. Jakarta är precis som man föreställer att en huvudstad ska vara och är ett utav de folkrikaste städerna med nästan 9,6 miljoner invånare. Då kanske ni förstår vad jag menar när jag säger att det är puls här, haha..

Jag har inte så mycket vänner här dock då jag inte är den mest sociala när det kommer till att träffa nya människor, men jag är okej med det. Jag har så mycket underbara människor hemma i Sverige som jag håller hårt. Och sen har jag Paul här och vi är rätt bra på att hitta på saker så en tråkig stund får jag sällan. Just nu pluggar jag marknadsföring så jag håller mig sysselsatt med det om dagarna.

Av alla ställen vi bott på så är det här jag trivts/trivs bäst, jag känner mig rätt hemma här nu och jag längtar inte hem till Sverige, visst är det härligt att hälsa på och träffa alla nära och kära men det har jag möjlighet att göra när jag vill. Så ja, jag trivs rätt bra här.


// It has now been 6 months since I moved here to Jakarta and many people are probably wondering how I really like it here.

So to clarify some question marks, I live here because my boyfriend has a contract here for a football team. When it came to talk that we would move here, I was pleasantly surprised. After living on a small island, I felt ready to move to a big city and when I arrived in Jakarta I was absolutely thrilled to see all the high-rise buildings and all the traffic. The negative thing with Jakarta, however, is the traffic, as you can sometimes stand for hours because there are so long queues. Another negative thing is that you are not so much outdoors, we Swedes are really spoiled by our fantastic nature. But there are of course some positive things about this city as well, what I like most is how busy it is, the heat and the people. Jakarta is just as one imagines a capital city to be and is one of the most populous cities with almost 9.6 million inhabitants. Then maybe you understand what I mean when I say it's busy, haha ​​..

I don't have as many friends here though as I'm not the most social when it comes to meeting new people, but I'm okay with that as I have wonderful people back home in Sweden that I love. And then I have Paul here and we are pretty good at finding things to do. Right now I'm studying marketing so I keep busy with my course during the weeks.

Of all the places we have lived in I must say that this is the city I enjoy best, I feel at home here and I do not long for home to Sweden. Only thing I miss are family and friends but I can go to Sweden whenever I want. So yeah, I kind of like it here.

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Vilken dröm att få den möjligheten ni ändå får 😊
nouw.com/seagullcrying
Desireekujala
Desireekujala,
Ja det är verkligen en upplevelse 😃
nouw.com/desireekujala