Banana bread

Hej på er! Äntligen börjar jag må bättre efter att ha blivit matförgiftad. Det höll i sig längre än vad jag trodde så idag var det skönt att komma tillbaka till rutin och dra till gymmet och köra ett benpass. Har även hunnit med en liten shoppingrunda idag då jag behövde lite nya hudvårdsprodukter från The Body Shop.

Nu ikväll har jag spelat julmusik och bakat, så himla mysigt! Har varit så sugen på bananbrödet som jag provade att baka precis innan flytten så det fick det bli.




Hi everyone! Im finally starting to feel better after being food poisoned. It lasted longer than I actually thought, it has become a lot of Netflix these past days so today it was nice to be back at the gym. I also did some shopping today because I needed some new skin care products from The Body Shop.

Tonight I have played Christmas music and baked,  I’ve been craving banana bread since I tried it back home just before the move so that’s what I did today.

Innan jag skulle baka bananbrödet behövdes det såklart inhandlas bananer, och detta är hur det kan se ut när jag handlar frukt. Det är på stora vägen en liten bit från vår lägenhet, väldigt charmigt!


Before I could bake the banana bread I obviously had to buy bananas, and this is how it can look when I buy fruit. It’s on the main road a little bit from our apartment, very charming!

Och här har ni resultatet! Så kul att jag börjat komma in i matlagning/bakning igen, har inte haft motivation alls att baka då jag tycker det har varit så svårt att hitta rätt produkter, men efter att ha vart här i över två månader nu börjar man lära sig vart man kan hitta vad. Men tänkte dela med mig av receptet, har faktiskt skrivit ut det tidigare här på bloggen men tycker det är värt att skriva ut igen då det är såå gott!!

Du behöver:

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 övermogna bananer
2 ägg
3 dl valnötter/macademianötter/pecannötter
Smör
Ströbröd


Sätt ugnen på 175 grader. Ta sedan fram en brödform och smöra +ströbröd. Blanda ihop socker och smör, Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke och addera det sen till smörsmeten. Tillsätt de mosade bananerna, äggen och de hackade nötterna. I med smeten i formen, toppa med några extra nötter. Grädda i nedre delen av ugnen i en timma. lossa brödet från kanterna med en kniv direkt och låt vila.

Ät och njuut, skulle nästan säga att det är som godast dagen efter med en kopp te.




And here you have the result! So fun that I have start cooking / baking again, haven’t had motivation at all to bake because I find it difficult to find the right products, but after having been here for over two months now I start to learn where tofind everything I need.

I have actually write the recipe earlier on the blog but Ithink it's worth printing again because it's so good!!

(Swedish recipe)
You need:

100 grams butter
2 dl sugar
4 dl flour
1 tablespoon baking soda
1 teaspoon salt
5 overripe bananas
2 eggs
3 dl walnuts / macadamia nuts / pecans
Butter
Breadcrumbs


Preheat oven to 175 degrees. Butter+bread crumbs a loaf tin. Mix the sugar and butter, mix flour, baking soda and salt in another bowl and add it to the butter. Add the mashed bananas, the eggs and the chopped nuts. Pour the cake mixture into the tin and top it with some extra nuts. Bake in the lower part of the oven for one hour then loos the bread from the edges with a knife directly and let it cool.

Eat and enjoy, would almost say that it taste better the day after with a cup of tea.

Gillar

Kommentarer