Banana bread

Hej på er, då var det redan söndag och jag har haft en super mysig helg, bor just nu hos pappa och Katrin innan flytten till Indien. Vi har ätit super god mat och bara haft det gott. Idag testade jag att baka ett bananbröd som jag länge har velat provat, och det blev såå gott så tänkte jag skulle dela med mig av receptet.

Du behöver:

100 gram rumstempererat smör
2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
5 mogna mosade bananer
2 ägg
1,5 dl  hackade valnötter
1,5 dl hackade pekannötter
Smör
Ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader, smöra en brödform och strössla på ströbröd, blanda i alla ingredienser och lägg sedan in i formen, toppa med några nötter och låt grädda i ca 1 h. Njuut!




Hi everyone, Its Sunday and it has been a good weekend, currently living with Dad and Katrin before moving to India. Today, I tried to bake a banana bread that I have wanted to try for a long time, and it was so good I thought I would share the recipe. (Swedish measure, since all countries have different dimensions)

You need:

100 grams of room-tempered butter
2 dl sugar
4 dl flour
1 tablespoon baking soda
1 teaspoon salt
5 ripe mashed bananas
2 eggs
1.5 dl walnuts
1.5 dl pecans
Butter
Breadcrumbs

Preheat ovan to 175 C, mix in all ingredients and pour batter into prepared pan. Bake for about 1 h. Enjoy!!


Gillar

Kommentarer