How I deal with loneliness abroad

Jag får ofta frågor om hur jag dealar med ensamheten och hur jag klarar av att bo utomlands och vara ifrån vänner och familj så idag tänkte jag att jag skulle försöka svara på den frågan så gott det går och även prata om för och nackdelar med att bo utomlands.

// I often get questions about how I deal with loneliness and how I can live abroad and be away from friends and family so today I thought I would try to answer that question as best I can and also talk about the pros and cons of living abroad.

Picture from an article 2018 when we were living in India.


2018 tog jag steget att flytta utomlands tillsammans med min pojkvän då Paul hade fått ett kontrakt. Jag sa upp mitt jobb som administratör, jag sa upp min lägenhet och så sålde jag alla möbler, sen åkte Paul 2 månader innan mig i och med att jag behövde göra klart allt där hemma. Jag visste att det skulle vara tufft, men envis som jag är så valde jag att flytta med då vi visste att vi ville vara med varandra och ett långdistansförhållande kändes då inte som ett alternativ. Jag har nog alltid velat göra något annorlunda och inte gå rakt in i Svenssonlivet om ni förstår vad jag menar... Och sen har resan fortsatt, vi har hittills bott i Indien, Vanuatu och nu Indonesien och våran relation har blivit starkare efter allt vi har fått uppleva.

Att leva det liv jag gör är absolut inte för alla, för precis som frågan lyder så är det ibland ensamt, och det behöver inte betyda att man är helt själv utan några människor omkring sig, utan mer att man kan känna sig ensam i ett helt okänt land.

Jag tror nyckeln är att man ska ha rätt inställning och att man håller sig sysselsatt. Jag försöker alltid tänka positivt och Just nu pluggar jag och håller på med mina sociala medier, och så ringer jag hem till familj och vänner så ofta det går via FaceTime, som enligt mig är världens bästa uppfinning. Sen är det ju extra roligt att åka hem och hälsa på och träffa alla!

Det finns många fördelar med att leva det liv jag gör. Jag får uppleva så mycket tillsammans med den jag älskar och jag uppskattar min familj och vänner på ett helt annat sätt. Jag har upplevt länder jag aldrig trodde jag skulle uppleva och träffat några vänner på vägen. En annan fördel är även att engelska språket har blivit så mycket bättre. Sen är det ju inte så tokigt att vi idag bor nära alla härliga semesterorter som Bali exempelvis!

Nackdelen är ju helt klart att vara ifrån alla vänner och familj.. Det har absolut inte varit lätt alla gånger, men just nu trivs jag bra utomlands och känner mig nöjd med tillvaron. Jag har nog alltid varit lite utav en ensamvarg trots att jag haft många vänner runt omkring mig och jag får tillskillnad från många andra oftast energi utav att vara ensam så där tror jag att jag har några fördelar. Sen som jag skrev så är det extra roligt att åka hem och hälsa på i jämna mellanrum, jag har aldrig uppskattat Sverige så mycket som jag gör idag.

Om du är i tankarna att kanske flytta till en annan stad eller ett annat land så vill jag bara säga att våga ta steget!! För vad är det värsta som kan hända? Att man inte trivs? Men då är det ju bara att flytta hem igen.


Skulle ni kunna tänka er att flytta utomlands någon gång i era liv?


// In 2018, I took the step of moving abroad with my boyfriend as Paul got a contract in India. I quit my job as an administrator, I moved out from my apartment and then I sold all the furniture. Paul went 2 months before me as I had to clear everything up at home. I knew it would be tough, but stubborn as I am, I chose to move with him because we knew we wanted to be with each other and a long distance relationship didn't feel like an alternative. I've probably always wanted to do something different and not go straight into the Svensson life if you understand what I mean ... And then the journey has continued, we have so far lived in India, Vanuatu and now Indonesia, and our relationship has become stronger after everything we have experienced.

Living the life I do is definitely not for everyone, because just as the question sounds, it is sometimes lonely, and that does not mean that you are completely lonely without some people around you, but more that you can feel alone in a unknown country.

I think the key is that you have to have the right attitude and that you stay busy. I always try to think positively and right now I study and keep up with my social media. I also call home to family and friends as often as possible through FaceTime, which I think is the world's best invention, then it is extra fun to go home and greet and meet everyone!

There are many benefits to living the life I do like meeting new people. I get to experience so much with the one I love and I appreciate my family and friends in a completely different way. I have experienced countries I never thought I would experience, spending 4 months in northern India was not easy, but now I am glad to have done it. Then it is not so bad that we today live near many lovely places like Bali for example. Another advantage is also that my English has become so much better.

But the disadvantage is clearly to be away from all friends and family .. It has definitely not been easy at all times, but right now I feel good abroad and feel satisfied with life. Then I've probably always been a bit of a loner even though I have many friends around me. I usually get energy from being alone so I think I have some benefits. And like I wrote it is extra fun to go home and visit at regular times, I have never appreciated Sweden as much as I do today.

If you are thinking of moving to another city or country, I would just dare to take the step !! For what is the worst that can happen? That you don't like it? But then you can just move back home again.


Would you like to move abroad sometime in your life?

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Jättekul att få läsa dina tankar, för att det är både positiva och negativa saker med flytten kan jag förstå! Men jag tycker inte man ska ge upp en chans i livet bara för att det finns dåliga saker med en sån flytt - som saknaden efter familj & vänner. Detta inspirerar mig då även jag vill flytta utomlands för ett tag :> <3
nouw.com/emmaengstrom
Desireekujala
Desireekujala,
Precis så känner jag med! Men vad kul att du är sugen på att flytta utomlands! <3
nouw.com/desireekujala
happyM
happyM,
Wow alltså har sagt det förut och säger det igen, du är så inspirerande!!! ❤️ Så otroligt fint att flytta så när man hittar kärleken och jag förstår dig verkligen!! Hittar man rätt så kan det kännas så himla jobbigt med distans, jag hade inte klarat det! Du är så otroligt tuff och grym som vågade flytta!! Tänk sen när du är äldre hur många fina minnen du kommer kunna titta tillbaka på ❤️ Wow!! Kram ❤️
nouw.com/happym
Desireekujala
Desireekujala,
Tack det värmer att höra <3 kram!
nouw.com/desireekujala
dks
dks,
Interessant å lese tankene dine! Jeg tycker du er tuff som tok steget att flytta utomlands, helt säkert en jätte fin opplevelse som skapar fine minner <3 Bra innlegg 😊
nouw.com/dks
Desireekujala
Desireekujala,
Tackså kul att höra 😊 <3
nouw.com/desireekujala
Linnéa,
Sååå himla spännande inlägg 😍
nouw.com/linnealiebig
Desireekujala
Desireekujala,
Åh vad kul att du tycker det 😃 <3
nouw.com/desireekujala
celinelundqvists
celinelundqvists,
Det fina med att ha flyttat utomlands för mig tycker jag är de vänner jag skaffat där, som jag har en helt annan relation med än med mina svenska vänner, älskar att träffa människor från olika kulturer också, man har så mycket mer att prata om, tycker det är fantastiskt <33
nouw.com/celinelundqvists
Desireekujala
Desireekujala,
Precis så känner jag med, precis som du skriver så går det inte att jämföra med de vänner man har hemma i Sverige. Det är som att man blir tajtare fortare på något sätt. <3
nouw.com/desireekujala
sandratheodora
sandratheodora,
Kul att läsa! Håller till fullo med dig! Med rätt inställning går det mesta och som du säger, jag är likt dig, en ensamvarg och man utvecklas så mycket på att bo utomlands och vara ifrån sina nära och kära ett tag, även fast det svider ibland <3
nouw.com/sandratheodora
Desireekujala
Desireekujala,
Så skönt att höra att andra är i lite samma situation, så kul att höra andras tankar! kram <3
nouw.com/desireekujala
hilmak
hilmak,
Så himla starkt av dig! Jag älskar att VARA utomlands men är otroligt hem- och familjekär, så jag vet faktiskt inte om jag hade kunnat göra samma. Men jag beundrar folk som gör det enormt 😍 jag förstår att det finns mycket av både för- och nackdelar, men som sagt, otroligt starkt av dig att våga! Kram finis <3
nouw.com/hilmak
Desireekujala
Desireekujala,
Förstår dig helt! Borta bra men hemma bäst eller vad är det man brukar säga? kram <3
nouw.com/desireekujala
Hilma
Hilma,
Så intressant och spännande att läsa hur du tänker kring detta! Jag har velat bo utomlands sen jag var ganska liten, hade först en dröm om London och nu är jag jätteinne på att bo i Paris ett tag... Men det är ju just det här med att lämna allt man har här hemma, fast ändå vill jag följa min dröm liksom. Tack för att du delade med dig av detta! ❤️ Kram!!
nouw.com/hilma
Desireekujala
Desireekujala,
Både London och Paris låter ju jättespännande 😃 Man behöver ju inte flytta för evigt utan man kan ju prova på i 1 år eller så och sen komma tillbaka hem 😃 <3
nouw.com/desireekujala
beattriicee
beattriicee,
Tycker det är GRYMT bra gjort av dig att vara envis ovh bestämma dig för att flytta!! 👏🏼 Låter som du har det sjukt bra men förstår att familjen och vänner kan vara nackdelen. Men samtidigt så låter det magiskt att bo utomlands! ❤️
nouw.com/beattriicee
Desireekujala
Desireekujala,
Åh tack <3 Jaa det är både och, men så är det ju med allt här i livet 😃 <3
nouw.com/desireekujala
Marittheonlytiger
Marittheonlytiger,
Håller med och ja skulle kunna flytta från iskalla Sverige till ett annat land 😃 <3
nouw.com/marittheonlytiger
megkaup
megkaup,
det du skriver är sant - rätt inställning är allt! har lyckats göra både paris och irland till "hemma", fast sverige kommer nog ändå alltid vara mitt *riktiga* hem 😊 tycker att det är asballt att du bott på dessa exotiska ställen, och att du liksom jag har en irländsk karl gör igenkänningsfaktorn desto högre haha!
nouw.com/megkaup
Desireekujala
Desireekujala,
Men vilken dröm att bo i Paris, det hade jag ingen aning om 😃 Men som du säger så kommer Sverige alltid vara hemma. Och samma gäller dig gällande igenkänningsfaktorn haha <3
nouw.com/desireekujala