Lärdomar jag fått av att bo utomlands

Att flytta till ett nytt land är både spännande men också skrämmande. Man är långt ifrån sin trygghet och man behöver lära känna en helt ny kultur. Efter att ha bott utomlands i tre år har jag lärt mig en hel del och nedan kan ni ta del av lärdomar jag fått av att bo utomlands.


- Det är inte bara att flytta utomlands, iallafall inte om det är utanför EU utan man får spendera en hel del tid på att besöka migrationen för att uppgradera sitt visum och jag har snart inga sidor kvar i mitt pass på grund av alla stämplar jag får hela tiden.


- Förvänta dig inte att något ska vara som du är van vid. Varje land är annorlunda och har sina egna regler och levnadssätt och det är det charmiga med att bo utomlands så försök att inte jämföra med hur saker och ting skulle vara hemma.


- Man har ständigt skuldkänslor och dåligt samvete för att man är borta från sin familj även fast dem är stöttatande. Saknaden efter familjen kommer alltid finnas där så när man väl är hemma vill man spendera så mycket tid som det bara går med dem närmaste.


- Gräset är inte grönare på andra sidan, eller vad är det man brukar man säga? Även om jag njuter av livet i Indonesien finns det tillfällen när jag tänker åh jag saknar livet i Sverige, allt är så mycket enklare där. Men när jag verkligen tänker efter inser jag att jag skulle säga samma saker om livet utomlands om jag flyttade tillbaka.


- En av dem viktigaste lärdomarna jag fått sen jag flyttade utomlands är att hålla hårt i sina vänner för dem växer inte på träd. Visst har jag träffat nya fina människor utomlands och självklart kan man träffa vänner sent i livet som kommer hålla hela livet, men det finns inget som är så fint som den vänskapen jag har med mina vänner som jag haft sen jag var yngre. Jag skulle till och med säga att vissa relationer blivit starkare sen jag flyttade utomlands tack vare att man värnar om dem och inte tar dem för givet. Så mitt tips, oavsett om du bor utomlands eller inte är att ringa dina vänner lite oftare!


Gillade du det här inlägget så kan du även läsa:

10 saker jag lärt mig av att bo utomlands (klick!)

Gillar

Kommentarer

alexandrastrom
alexandrastrom,

Så intressant inlägg!! Tycker alla som flyttar utomlands är så modiga att lämna allt bakom sig: själv skulle jag aldrig klara av det då jag är så familjekär & alltid måste ha min familj nära mig ❤️

nouw.com/alexandrastrom
stylesbyalva
stylesbyalva,

Väldigt intressant inlägg! Man har alltid undrat hur det är att bo utomlands och detta gav en bättre bild! ❤️ Så modigt att du/ni tog steget och flyttade och väldigt intressant att få följa ditt liv utomlands!

nouw.com/stylesbyalva
Linnealiebig
Linnealiebig,
Så spännande inlägg ⭐️🌸
nouw.com/linnealiebig
oliviamalm
oliviamalm ,

Så härligt inlägg! Förstår verkligen att man lätt kan känna skuldkänslor men man får försöka hitta små guldkorn för att hålla kontakten med sina nära och kära 😊

nouw.com/oliviamalm
jessieskold
jessieskold,

Vilket härligt och intressant inlägg! ❤️❤️

nouw.com/jessieskold
tildablanksvard
tildablanksvard,

Så kul och intressant att läsa!

nouw.com/tildablanksvard