The journey of moving abroad

Att flytta utomlands någon gång under livet är något många drömmer om och jag får ofta frågan om hur det är och många är nyfikna och undrar hur jag hade modet att ta steget och faktiskt flytta så därför tänkte jag berätta om min lilla resa och hur det gick till!


// Moving abroad at some point in life is something I know many people dream about and I am often asked how it is and many are curious and wonder how I had the courage to take the the step and actually move, so I thought I would tell you about my little journey and how it happened!


Enda sen jag gick på gymnasiet har jag känt att jag vill göra något annorlunda och att jag inte vill fastna i svenssonlivet om ni förstår vad jag menar. Vart jag ville visste jag inte, antingen Stockholm eller någonstans utomlands tänkte jag. Efter studenten skaffade jag mig ett jobb och fastnade i min hemstad, jag blev helt enkelt bekväm. Efter några år kände jag att jag ville utvecklas och flyttade då till närmsta största staden vilket var Örebro och året efter träffade jag min pojkvän som jobbade som fotbollstränare. Jag visste konsekvenserna med min pojkväns jobb som innebar att man kunde att behöva flytta, men jag tänkte inte på det så mycket där och då utan tänkte att man får ta det som det kommer. Lagom till att vi firade ett år blev det klart att han hade fått ett kontrakt i Indien vilket där och då gjorde mig livrädd, Indien av alla ställen tänkte jag? Först var tanken att köra distans, men då Paul signat ett två års kontrakt kände vi båda att det bästa skulle vara att flytta med. Paul åkte iväg och jag stannade kvar för att fixa allt där hemma, jag hade ett bra jobb som ekonomiassistent, jag hade en fin lägenhet i Örebro och mina nära och kära runt omkring mig och allt det där skulle jag lämna, min trygghet.


// Since I went to high school I have I felt that I want to do something different and that I do not want to get caught up in the ''Svensson life'' if you understand what I mean. I did not know where I wanted to go, either Stockholm or somewhere abroad, I thought and after graduating, I got a job and got stuck in my hometown and became comfortable. After a few years, I felt that I wanted to develop and then moved to the nearest largest city, which was Örebro, and the following year I met my boyfriend who worked as a football coach. I knew the consequences of my boyfriend's job which meant that you could have to move, but I did not think about it so much and thought that you can take it as it comes. Just in time for us to celebrate a year, it became clear that he had got a contract in India, which made me terrified, India of all places, I thought. At first the idea was to do distance , but when Paul signed a two-year contract, we both felt that the best thing would be to move with. Paul left and I stayed to fix everything at home, I had a good job as a financial assistant, I had a nice apartment in Örebro and my loved ones around me and all that I would leave.


Men från att känna mig livrädd utvecklades det till en förväntan. Nu skulle jag få chansen att uppleva ett annat land och vad var det värsta som kunde hända? Att jag inte trivdes? Men då är det ju bara att flytta hem igen tänkte jag. Och jag var inte lyckligare hemma för där fanns inte Paul, två månader distans kändes alldeles för länge och efter det tänkte jag aldrig mer och så har resan fortsatt. Nu i efterhand är jag glad att vågade, för jag saknar inte det liv jag hade i Sverige utan nu är jag mer förväntansfull att se vart framtiden tar oss. Så till er som är sugna på att flytta utomlands vill jag bara säga KÖR! För som jag skrev så är det ju bara att flytta hem igen om man inte trivs!

Så hur vågar man ta steget? Jo man bestämmer sig, och sen bara gör man det! För annars kanske man fastnar vilket inte är fel det heller, men om man har en dröm om att flytta utomlands så tycker jag inte att man ska missa den. Och kom ihåg att det aldrig är försent att uppfylla sina drömmar!


Drömmer ni om att någon gång flytta utomlands?


// But from feeling terrified, it developed into an expectation. Now I would get the chance to experience another country and what was the worst that could happen? That I did not like it? But then I could just moving home again, I thought. And I was not happier at home because Paul was not there, two months distance felt way too long and after that I thought never again and so the journey has continued. Now when I look back I feel happy that I did it, because I do not miss the life I had in Sweden and now I am more exited to see where the future takes us. So to those of you who are eager to move abroad, just do it! Because as I wrote, you can only move home again if you are not happy!

So how do you gain courage to move abroad? Well you decide, and then you just do it! Because otherwise you might get stuck which is not wrong either, but if you have a dream of moving abroad, I do not think you should miss it. Also remember, that it is never too late!

Do you ever dream of moving abroad?

Gillar

Kommentarer

oliviamalm
oliviamalm ,
Så kul att få läsa! Jag är ju en av de som verkligen vill flytta utomlands 😊
nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa KÖR säger jag bara 😃<3
nouw.com/desireekujala
feliciatingberg
feliciatingberg,
Så spännande att läsa, vill nog testa att bo utomlands men Sverige ligger mig varmt om hjärtat så lär nog flytta tillbaka när jag blir äldre 😁☺️
nouw.com/feliciatingberg
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa det är aldrig försent <3
nouw.com/desireekujala
celinelundqvists
celinelundqvists,
Det är precis så man måste tänka! Trivs man inte är det bara att flytta hem igen! Ångrar inte för en sekund att jag flyttade utomlands <3
nouw.com/celinelundqvists
Desireekujala
Desireekujala,
Samma här!! <3
nouw.com/desireekujala
felicianelen
felicianelen,
Åhså Kul att läsa, hade varit kul att bo utomlands någon gång 😉
nouw.com/felicianelen
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa det är aldrig försent för det 😃 <3
nouw.com/desireekujala
Patriciaespe
Patriciaespe,
Har också vart sugen på att flytta utomlands! Kul läsning fina du😍
nouw.com/patriciaespe
Desireekujala
Desireekujala,
Angerts
Angerts,
kul läsning 😍 Jag bodde ett år i Spanien och pluggade meeen då var det mest fest 😂😅 Just nu trivs jag så bra här i Sverige och händer massa saker i mitt liv men man ska aldrig säga aldrig 😁
nouw.com/angerts
Desireekujala
Desireekujala,
Åh vad kul att bo i Spanien 😃 <3
nouw.com/desireekujala
fiaberggren
fiaberggren,
Så kul att läsa! Jag har alltid drömt om att flytta utomlands (för en stund iaf) 😃
nouw.com/fiaberggren
Desireekujala
Desireekujala,
Åh jaa man kan ju testa ett år eller så 😃 <3
nouw.com/desireekujala
hilmak
hilmak,
Tycker fortfarande det är så modigt! 😍 Så himla fin på översta bilden! <3
nouw.com/hilmak
Desireekujala
Desireekujala,
Åh tack 😃 <3
nouw.com/desireekujala
Anngelic
Anngelic,
Ja om jag hade fått välja ett ställe att bo på, bortsett från Sverige, så hade jag valt Edinburgh. Det har alltid känts som att jag är hemma när jag är där på besök 😊
nouw.com/anngelic
Desireekujala
Desireekujala,
Åh ja det vore häftigt, har aldrig varit där men låter ju som att jag borde besöka den staden 😃
nouw.com/desireekujala
Minsambosmat
Minsambosmat,
Hej, hittade till din blogg nu av en slump, och läste att du från Örebro ☺️ (Jag bor i Örebro nämligen)

så spännande vägar livet kan ta ibland.
jag har precis börjat blogga här inne på Nouw, bloggat i flera år men bytte nu portal och inriktning på bloggen ☺️

kul att ha hittat hit.
hoppas du har en fin måndag
mvh Julia
nouw.com/minsambosmat
Desireekujala
Desireekujala,
Hej, åh vad roligt måste kika in din blogg! Välkommen hit 😃 <3
nouw.com/desireekujala