What I don't miss about living in Sweden

Eftersom ni uppskattade inläggen om vad jag saknar med att bo i Sverige så kommer nu ett inlägg om vad jag inte saknar med att bo i Sverige. Om jag ska vara ärlig så var det svårt att komma på saker då jag verkligen gillar Sverige men det var ändå några saker jag kom att tänka på som jag inte saknar.


// Many people appreciated the posts about what I miss about living in Sweden, so here comes a post about what I don't miss about living in Sweden. To be honest it was difficult to come up with things as I really like Sweden but there were still some things that I don't miss.Den långa vintern - Jag har aldrig varit ett fan av vintern men förra året när jag var hemma och hälsade på så uppskattade jag faktiskt den, men jag tror det var för att jag endast var hemma i tre veckor och det var ganska lagom tid att få känna på snön, så det jag inte saknar är hur fruktansvärt lång vintern är.


Otrevliga människor - Både i Indien och här i Vanuatu har jag upplevt att människor är mycket mer öppna och här i Port Vila hälsar man alltid om man går förbi en främling vilket är ganska mysigt. Skulle jag hälsa på en främling hemma i Sverige skulle personen tro jag var knäpp, haha.. Jag menar inte att man är otrevlig om man inte hälsar på en främling men jag tror vi svenskar kan uppfattas som otrevliga tillskillnad från övriga världen som är mer ’’öppna och välkomnande’’.


Stressen - Nog för att folk här är överdrivet sega men jag upplever att människor i Sverige är mer stressade generellt, i köer, vid tunnelbanan etc, allt ska gå fort, fort, fort och gör det inte det är det katastrof.


Och det var allt, haha. Kan ärligt talat inte komma på något mer för tillfället. Sen finns det ju en massa politiska åsikter man kan prata om men jag hoppar den fronten då jag inte är så insatt.

Det var ju betydligt mycket mer jag saknade med Sverige och om ni missade dem inläggen kan ni läsa del 1 HÄR och del 2 HÄR .


//

The long winter - I have never been a big fan of winter but last year when I was home I actually appreciated it, but I think it was because I was only home for three weeks and it was quite enough, so what I don't miss is how terribly long the winter is.

Unpleasant people - Both in India and here in Vanuatu I have seen that people are much more open and here in Port Vila you always greet if you pass a stranger which is quite nice. If I would say hi to a stranger at home in Sweden, the person would think I was crazy, haha. I do not mean that you are unpleasant if you do not greet a stranger, but I think we Swedes can be perceived as unpleasant distinction from the rest of the world that is more '' open and welcoming ''.


The stress - even though people here are extremely slow but I feel that people in Sweden are more stressed in general, in queues, at the subway, etc., everything need to go fast, fast, fast and if not it is a disaster.


And that's all, haha. I honestly can't think of anything more at the moment. Then there are a lot of political opinions you can talk about, but I skip that front when I am not so familiar.

It was a lot more I missed with Sweden and if you missed those posts you can read part 1 HERE and part 2 HERE .


#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

michellenorman
michellenorman,
skönt att slippa långa vintern, även fast jag själv uppskattar olika årstiderna men om snön ligger kvar till mars/april är det inte för nice...
nouw.com/michellenorman
Desireekujala
Desireekujala,
Ja jag saknar årsidrna, det kan jag hålla med om <3 blir typ glad när det börjar regn här borta hah <3
nouw.com/desireekujala
malinkirstine
malinkirstine,
Så vacker du är! Förstår att det är skönt att slippa den tråkiga vintern haha. Kram
nouw.com/malinkirstine
Desireekujala
Desireekujala,
Tack detsamma vännen <3
nouw.com/desireekujala
lindaviktoriaaa
lindaviktoriaaa,
What I do miss - SWEDISH CANDY! hehe <3
nouw.com/lindaviktoriaaa
amandassofi
amandassofi,
Det där med att vi svenskar inte hälsar... det stämmer så hehe. Ändå har jag förståt att här i Norr är vi helt okej på det.
nouw.com/amandassofi
Desireekujala
Desireekujala,
Haha jaa verkligen! Ja jag kan tänka mig att det är bättre uppåt i landet haha! 😊
nouw.com/desireekujala
Matildaberlin
Matildaberlin,
Tänkte skriva precis samma sak som Malin, hihi! Kram fina ❤️
nouw.com/matildaberlin
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa eller hur! <3
nouw.com/desireekujala
lindajanssons ,
Blev så otroligt nyfiken nu. Vad gör du där borta och hur hamnade du där? 😃 Kram finis
lindajanssons.com/
Desireekujala
Desireekujala,
Jag förstår det haha, jag bor här på grund av min killes jobb, han jobbar som fotbollstränare och tränar ladslaget här i Vanuatu 😃 <3
nouw.com/desireekujala
Emma Engström,
Åh läste att Linda fick inspiration från dig att göra detta inlägget så var tvungen att läsa ditt också!! Jag hatar verkligen vinter men kan ändå tänka mig att man kanske uppskattar den på ett annat sätt 😃 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Desireekujala
Desireekujala,
Jaha vad roligt 😃 jaa om man är hemma och hälsar på någon vecka så är det riktigt härligt 😃 <3
nouw.com/desireekujala